Har du låg sexlust, låg energi, lågt immunförsvar, depression, torra slemhinnor ?

'DHEA är ett hormon som bildas i hjärna, binjurar och äggstockar/testiklar. Det kan omvandlas vidare till testosteron som sedan kan ombildas vidare till östrogen. DHEA minskar med stigande ålder vilket tycks vara relaterat till en motsvarande försämring av vårt immunförsvar.


Mycket forskning har gjorts på DHEA för att undersöka om det skulle vara ett föryngrande hormon och det finns studier som visar att det kan vara särskilt effektivt mot depression*. Huruvida det beror på DHEA självt eller på att det ev omvandlas vidare till testosteron och östrogen, som har stor inverkan på humör, energi och kognition, vet man inte.


DHEA-kräm kan användas som ett komplement till östrogenbehandling i klimakteriet. Ibland kan det ersätta, eller vara ett alternativ till, östrogen men det är individuellt. Det kan användas av både kvinnor och män med lågt testosteron. Om du är i klimakteriet och besväras av låg sexlust, depression, apati, benskörhet, låg muskelmassa eller torra slemhinnor i underlivet kan DHEA-kräm passa dig. Just vid torra slemhinnor kan ävenbioidentisk östriolkrämvara hjälpsamt.


DHEA används ibland i behandling mot infertilitet för att stimulera till ägglossning och ge tjockare slemhinna men du ska inte använda det om du samtidigt  genomgår IVF-behandling.


Eftersom DHEA kan ombildas till testosteron kan det vid överdosering ge akne, fet hy, fet hårbotten samt ökad behåring.


Eftersom DHEA potentiellt även kan ombildas till östrogen bör man iaktta försiktighet i situationer då man inte omsätter östrogen ordentligt som tex vid myom, endometrios, kraftig mens. Det här är också individuellt. Det kan i vissa fall fungera bra som ett alternativ till östrogen då man inte kan använda det.
0 visningar

0700067598

©2020 av emmaspabeauty. Skapat med Wix.com